Jag är grymt förtjust i både rökt o gravad lax och runt jul så blir det en hel del sådan ( oftas på kampanj i butik till bra pris). Det bli både i pasta, röror, smörgåsar och tom i cheesecake :)
Ja fast inte med hallon o vitchoklad utan med stenbitsrom o pepparrot.
Sambon fixade denna till förrätt på Nyårsafton, från ett gammalt Allt om mat recept som vi vet är ett säkert kort.
Den gröna gelén är färgad med persilja .
Det blev på jul en egengravad lime chili o fänkåls gravad lax
Rökt lax o avokado med en het asiatisk dressing som middag på mellandagarna
En nyårsaftons frukost macka med ägg, stenbitsrom, pepparrot och den nya mörklila melerade potatisen från ICA Selection Double Fun
Och nu i skrivande stund knäcke macka med potatis igen och rödlök
Ja och så klart lax i massor på alla julbord. Har under året hittat Salmalax som blir perfekt till asiatiska sallader kader måste nog vara en favorit bland fiskar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar